Logo

Lækkert lyst brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

50 g smør
3 dl mælk
50 g gær
1 tsk salt/seltin
1 tsk sukker/sødemiddel
400 g hvedemel
 
Smelt smørret og bland det med mælken.
Når det er lunkent røres gæren i forsigtigt. tilsæt salt, sukker og hvedemel.
Rør dejen til den er jævn.
Hæld dejen i en smurt 1 1/2 l. form og giv brødet et par snit, som derefter
pensles med vand eller æg for at give det en sprød skorpe.
Sæt brødet nederst i en kold ovn på 225°C i omtrent 40 minutter.

Tips: Vær varsom med gæren, det kan ødelægge hele brødet hvis det
brænder på.  En gammel ovn klarer skærerne bedst.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.063 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brun fond - Demi-glaceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Pickle relishEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Ciabatta med tørgærEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bedstemorkage - diabetikerPrøv Bedstemorkagen der laves med æblemos, som et slags marengslåg. I kagen skal der ikke...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os