Det er et lækkert lille tilbehør til fx salater. Smager dejligt og opskriften er nem at huske i hovedet. 
#
Dej: 
3 dl lunkent vand 
25 g gær 
1 tsk   honning 
1 tsk   salt 
500 g hvedemel 
 
Olie med basilikum til ovenpå: 
½ dl olivenolie 
3 spsk   basilikum (tørt eller friskhakket) 
3 fed hvidløg 
3 tsk   salt 
*
Dejen:
Honning og salt kommes i vandet og gæren røres ud deri. 
Melet tilsættes og dejen æltes godt. 
Stilles tildækket til hævning 1½ time. 
Derefter formes dejen til et lidt aflangt brød ca. 1½ cm højt. 
Det lægges på bagepladen og stilles igen overdækket til hævning et lunt sted ca. 1 time.
Olien kommes i en lille  skål og basilikum kommes i. 
Hvidløgsfeddene presses også ned i skålen og det hele  røres rundt.
Når brødet er hævet, prikkes huller i brødet med fingrene og olie-basilikum blandingen pensles ovenpå, og så bages brødet i 15 min. på 200-225 °C. 
Når brødet er afkølet lidt, skal det skæres i forholdsvis tynde "pinde" og serveres.