1 pk gær 
½ dl olivenolie 
2 ½ tsk salt 
1 ½ dl valsede byggryn ( eller havregryn ) ½ kg fuldkornshvedemel 
6 dl lunken vand 
1 dl syrnet mælkeprodukt 
1 dl hakkede græskarkerner 
½ dl hakkede nødder valgfri sort 
2 revne gulerødder 
1 dl hakket squash 
3 spsk hybenpulver 
hvedemel
 
Udrør gær i vand og surmælksprodukt, tilsæt salt, olie, hybenpulver, byggryn, nødder, græskarkerner, gulerødder, squash og fuldkornshvede.
Rør godt sammen, gerne på maskine i 5 min. 
Tilsæt så meget hvedemel at konsistensen er som grød. 
Sæt til hævning 2-3 timer tildækket.
Rør igen og hæld/øs dejen op i en stor bradepande eller 2 små, hvori der er lagt bagepapir. 
Fordel dejen med en dejskraber, der dyppes i vand. 
Drys med groft hvedemel. 
Hæver til dobbelt størrelse, nu ca 2 cm høj og bages midt i en 220°C ovn i ca ½ time.
Er fryseegnet