Logo

Løgchutney

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Confiture d'oignons

Den er fremragende sammen med cailettes eller nyskrubbede, lyserøde radiser og sprødt brød.

1,5 kg små løg, skåret fint ud på langs
500 g skrællede madæbler uden kernehus, skåret i terninger
saft og halvdelen af den revne skal af 1 citron
3 dl vand
3 ½ dl sherry- eller hvidvinseddike
350 g sukker
100 g god tomatpure
4 spsk kraftigt smagende blomsterhonning (akacie-, lavendel- eller anden)
4 spsk lage fra henkogte ingefær (kan udelades - i stedet bruges lidt ekstra honning)
½ tsk salt
1 tsk kanel
1 tsk cayennepeber

Kom løg, æbler, citron og vand i en stor gryde af rustfrit stål eller aluminium, og lad det småkoge i 20 minutter. Tilsæt halvdelen af eddiken, læg låg på og lad det småkoge over svag varme, til løgene er meget møre. Tilsæt sukkeret, opløst i resten af eddiken, tomatpure, honning, ingefærlage (hvis haves), salt, kanel og cayenne. Lad det koge i yderligere 20 minutter, eller til det er tykt og sirupsagtigt. Lad det stå i 10 min, og fjern eventuelt skum fra overfladen. Hæld den endnu varme chutney på varme, rengjorte glas, som overbindes omhyggeligt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,2 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.776 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her