Logo

Løgkompot til stærk ost

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

3 rødløg i tynde både (ca. 150 g)
8 forårsløg i strimler og stykker (ca. 150 g)
2 ½ spsk honning
10 sorte peberkorn
fintstrimlet skal af 1 citron
2 tsk friskpresset citronsaft
4 spsk snaps, fx brøndum

Kan serveres til:
450 g stærk ost, fx lagret Danbo 45+ (25%)
og/eller Danablu 60+ (36%)
- og dertil 100 g ristede, saltede cashewnøddekerner

Tilbehør: 300 g ristet rugbrød eller flûtes

Kom de to slags løg i en lille gryde sammen med honning, peberkorn, citronskal og -saft. Damp blandingen ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Vend i løgkompotten 1-2 gange. Tag gryden af varmen og tilsæt snaps. Kom løgkompotten i en skål og stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen: Skær osten i skiver og anret dem på et fad sammen med løgkompot (uden lage) og cashewnøddekerner.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.804 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her