3 rødløg i tynde både (ca. 150 g) 
8 forårsløg i strimler og stykker (ca. 150 g) 
2 ½ spsk honning 
10 sorte peberkorn
fintstrimlet skal af 1 citron 
2 tsk friskpresset citronsaft 
4 spsk snaps, fx brøndum 
Kan serveres til: 
450 g stærk ost, fx lagret Danbo 45+ (25%) 
og/eller Danablu 60+ (36%)
- og dertil 100 g ristede, saltede cashewnøddekerner 
Tilbehør: 300 g ristet rugbrød eller flûtes 
Kom de to slags løg i en lille gryde sammen med honning, peberkorn, citronskal og -saft. Damp blandingen ved svag varme og under låg i ca. 2 min. Vend i løgkompotten 1-2 gange. Tag gryden af varmen og tilsæt snaps. Kom løgkompotten i en skål og stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til. 
Ved serveringen: Skær osten i skiver og anret dem på et fad sammen med løgkompot (uden lage) og cashewnøddekerner.