Logo

Frites Pierre Wynants

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Den belgiske nati­onalspise frites kan til­beredes på flg. måde:
 
Skræl og skyl ½ kg kartofler (gerne sorten Nicolas).
Skær ud i stave a 1 x 1 x 7 cm og bred dem ud på et klæde, men lad dem ikke komme i nærheden af vand, så stivelsen trækkes ud af dem!
 
Varm 3 ½ kg oksefedt op til 160° i en frituregryde, kast friterne i og giv dem ca. 5 minutter.
Dryp friterne af i ½ time på fedtsugen­de papir.
 
Varm fedtet op til 180-185°, læg friter­ne i igen og giv dem ca. 1 minut, til de er smukt gyldne og sprøde.
Dryp friterne af, læg dem på fedtsugen­de papir, drys med salt og server omgående.
 
Tips: Oksefedt giver bedre smag og smukkere farve, men jordnøddeolie kan anvendes i stedet!

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.786 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her