10 gram gær 
5 dl  koldt vand 
50 gram smør 
2 dl  havregryn (eller hvedeklid) 
1 spsk  salt 
1 spsk  sirup (kan undlades) 
1 æg 
ca. 1 kg  hvedemel 
  
Gæren smuldres i dejfadet. 
Smørret smeltes, afkøles og tilsættes sammen med de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). 
Dejen æltes, til den er blank og smidig og slipper bord og hænder, den 
må gerne være ret fast. 
Dejen lægges i fadet, dækkes med et fugtigt klæde og stilles køligt til 
næste dag.
Nu formes dejen til et stort eller to mindre brød, der sættes på 
bagepapir eller en smurt bageplade, dækket med et fugtigt klæde og 
efterhæver 1 ½ time. 
Brødene snittes med et barberblad eller en meget skarp kniv.
Brødene pensles med vand eller æg, der er pisket sammen med vand, og 
sættes o ovnen ved 250ºC. 
Temperaturen dæmpes straks til 190ºC og brødet bages ca. 45 minutter 
eller til det er gennembagt.