Logo

Gratineret julesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

4 hoveder julesalat
5 dl sødmælk
60 g smør
40 g hvedemel
100 g reven svendbo
Muskatnød
8 skiver kogt skinke ikke for store
Salt og peber
Smør
evt. rasp eller reven grana/parmesan til at komme på toppen

Blanchér julesalaten i vand med lidt salt.
Del den i to og skær stokken ud.
Vikl en skive skinke om hver halve hoved julesalat og placer så hovederne i et smurt ovnfast fad.
Smelt smørret i en gryde.
Drys melet i og bag den igennem et par minutter.
Tilsæt mælken lidt efter lidt og kog så denne opbagte sauce godt igennem til den er jævn og har konsistens som yoghurt.
Smag til med salt, peber og muskatnød.
Tag saucen af varmen, rør osten i og fordel så saucen over salathovederne. Kom evt. Parmesan/grana eller rasp på toppen.
Gratiner ca. 20 minutter ved 220°C.
Giv evt. lidt grill.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.306 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her