Salat
4 hoveder endivie salat 
5 dl sødmælk 
60 g smør 
40 g hvedemel 
100 g reven svenbo 
muskatnød 
8 skiver kogt skinke, ikke for store 
salt og peber 
smør 
evt. rasp eller reven grana/parmesan til at komme på toppen 
Blancher endivie salaten i vand med lidt salt. Del den i to. Skær stokken ud. Vikl en skive skinke om hvert halve hoved endivie salat, og placer så de halve hoveder i et smurt ovnfast fad. 
Smelt smørret i en grude. Drys melet i og bag det igennem et par minutter. 
Tilsæt mælken lidt efter lidt, og kog så denne opbagte sauce godt igennem til den er jævn og har konsistens som yoghurt. Smag til med salt, peber og muskatnød. 
Tag saucen af varmen, rør osten i og fordel så saucen over salathovederne. 
Kom evt. parmesan/grana eller rasp på toppen 
Gratiner ca. 20 minutter ved 220ºC. Giv eventuelt lidt grill.