20 g  gær
6 dl  koldt vand
2 ½ dl  tykmælk
2 spsk  olie
1 spsk  salt
700 g  durummel (12 dl)
700 g  hvedemel (ca. 12 dl)
Fyld gæren i en røreskål og rør den ud i lidt af vandet med håndmixer eller røremaskine. 
Tilsæt resten af vandet og de øvrige ingredienser og ælt dejen i 3 – 5 
minutter 
Dæk dejen til med et vådt viskestykke og stil dejen til hævning minimum 8 timer – gerne et helt døgn. 
Dejen skal helst hæve på et køligt sted; max 15°C. 
Slå dejen ned, form 2 brød og læg dem på bagepapir på en bageplade 
Efterhæv brødene et lunt sted i 2 – 3 timer 
Rids brødene, pensl med vand og drys evt. hvedemel over 
Sæt bagepladen i kold ovn på miderste ribbe –indstil ovnen 
Sluk for ovnen efter 30 minutter og bag brødene færdig ved eftervarmen i yderligere 10 minutter