Logo

Macedoinesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Macedoinesalat

Macedoine er fransk og betyder makedonsk. Ikke fordi salaten stammer fra Makedonien, men fordi den er lige så sammensat som den makedonske befolkning og består af lige så mange småstykker, som Alexander den Stores rige gjorde. Salaten kan bestå af stort set alle typer grønsager og frugt, der kan være rå eller som her, blancherede.


200 g friskbælgede ærter

250 g grønne asparges

½ spidskål

8 små nye gulerødder

200 g ny spinat

1 bundt forårsløg

150 g nye, kogte kartofler

Persille/kørvel/purløg

Tilbehør: Brød

 

Vinaigrette:

1 tsk. dijonsennep

1 spsk. sherryvineddike

2 spsk. olivenolie


Vinaigrette:

Rør en vinaigrette af sennep, eddike og olie.

Tilsæt 1 spsk. vand hvis den bliver for tyk.

Smag til med lidt salt, sukker og peber.

Skyl og rens ærter, spidskål, gulerødder, asparges og forårsløg og skær dem i ensartede, store stykker.

Skyl og rens spinaten.

Lav en stor skål med isvand (vand og isklumper).

Bring rigeligt letsaltet vand i kog og blancher grønsagerne heri ad flere omgange og i følgende rækkefølge: Ærter 1 min., asparges 1-2 min., spidskål og gulerødder 2 min., spinat ½ min. og forårsløg 1 min.

Kom grønsagerne i isvandet efterhånden som de er blancherede og lad dem derefter dryppe af i en sigte.
Knug spinaten for væde og skær den i grove stykker.

Fordel grønsager og kartofler på fire tallerkner, drys med krydderurter og stænk med vinaigrette.

Server med brød.

Grønsager pr. person: ca. 300 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.613 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her