Logo

Nemme ciabatta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
(2 store brød)

15 g gær
3 dl koldt vand
450 g hvedemel
1 dl olivenolie
1 tsk salt

Opløs gæren i vandet i et stort dejfad.
Tilsæt næsten halvdelen af melet, og rør det sammen til en glat masse.
Slå luften ud af dejen. Dejen skal være meget elastisk.
Dæk fadet med film, og lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur.
Slå dejen ned og tilsæt olie og salt.
Ælt resten af melet i, men kun så meget, at dejen stadig er mere klistret end en almindelig brøddej.
Den skal kunne hældes ud af dejfadet. Dæk fadet med film, og lad dejen hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Del dejen i to. Hæld forsigtigt hver dejklump for sig ud på en smurt bage plade.
Drys lidt hvedemel over brødene, og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse i 45 min.-1 time.
Bag brødene ved 220º i 30-40 min. i en fugtig ovn (sæt en ovnfast skål med vand nederst i ovnen).
Bank på undersiden af brødene.
Hvis det lyder hult, og brødene er gyldne, er de færdige.
Lad dem køle af på en bagerist.

Serveringsforslag:
Ciabattadej bruges også til de italienske panini,.en form for rundstykker, der fyldes med ost, skinke og salat, eller hvad man nu har i huset.
Del portionsciabatta i to, og dryp lidt olivenolie på den ene halvdel, før fyldet lægges i.

Forslag til fyld:
Mozzarellaost og tomatskiver lægges skiftevis på brødet sammen med hele basilikum blade og lidt rødløg. Drys med salt og peber.

Læg tynde skiver spegeskinke og tomat på brødet. Riv flager af frisk parmesan over, og pynt med friske krydderurter.

Smør brødet med pesto, og dæk med tomat, ost, basilikum blade og evt. lidt rucolasalat.

Soltørrede tomater, skiver af en fast eller halvfast ost, krydderurter og gerne lidt rucolasalat.

Fetaost, tomat i skiver, rødløg og salat - sådan kan man servere græsk salat i en italiensk bolle.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.517 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sildesalat, gulEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hindbær/jordbærcoulisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Squash pecan casseroleEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rødvinskogte figner med yoghurtcreme En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os