Logo

Persillestegte porrer og fyldte pigeonæbler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Persilleporrer:
4 store tykke vinterporrer
1 spsk olivenolie
1 fed hakket hvidløg
2 dl snittet bredbladet persille

Fyldte pigeonæbler:
4 pigeon æbler
100 g løg i tern (gerne skalotte-)
1 fed hakket hvidløg
15 g smør
blade af 4 kviste timian
4 tørre abrikoser i små tern
4 grofthakkede valnøddekerner
2 tsk mild vineddike – fx sherry-
lidt sukker – gerne rørsukker

Persilleporrer:
Bring en stor gryde eller sauterpande i kog med rigelig letsaltet vand.
Kom porrerne i når vandet koger og kog dem for middelvarme, til de er helt møre (stik i dem med en kødnål), 8-10 min.

Tag porrerne op med en hulske og lad dem dryppe lidt af.
Varm olien på en teflonpande og vend porrerne heri til de er svagt lysebrune på alle sider.
Vend hvidløg og persille på panden og drys med salt og friskkværnet peber.
Server straks.

Fyldte pigeonæbler:
Skær toppen af æblerne ved stilkenden.
Udhul æblerne, fx med en teske.
Drys dem indvendigt med lidt salt og sukker og lad dem stå med skærefladen nedad, mens fyldet tilberedes.

Tænd ovnen på 180°.
Sauter løg og hvidløg for jævn varme i smør med timianblade til løgene er klare, ca. 5 min.
Tilsæt abrikoser og sauter yderligere et par minutter.

Vend valnøddekerner i og smag til med salt, peber, vineddike og sukker.
Fordel fyldet i æblerne og stil æblerne i et lille ovnfast fad og bag dem 15-20 min. eller til æblerne er møre.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.214 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her