Logo

Pumpernikkel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Det er en lang proces at bage disse brød, men det belønner sig i sidste ende. Start en torsdag, så brødene skal i ovnen i weekenden.

5 dl knækkede rugkerner
5 dl knækkede hvedekerner
1 L vand
½ dl honning
¾ dl olie eller 75 g smeltet smør
1 tsk stødt kommen

Endvidere:
10 g gær
1 dl vand
2 spsk salt
ca. 850 g grahamsmel (ca. 14 dl)

Kom de knækkede rug- og hvedekerner i en stor skål og overhæld dem med 1 L kogende vand. Rør honning, olie og kommen i og dæk skålen med alufolie og lad det stå og trække ved stuetemperatur i 2 døgn.
Opløs gæren i 1 dl lunkent vand og rør gæren med salt og det meste af grahamsmelet. Dette røres sammen med kernerne. Ælt dejen godt igennem og tilsæt evt. mere grahamsmel.
Smør to forme og fordel dejen heri. Lad brødene hæve 2-3 timer.
Sæt ovnen på 125ºCelcius. Pensl brødene med vand. Dæk overfladen med alufolie, og tryk det ned langs siderne, så det er tætsluttende. Bag brødene 8 - 10 timer. Overfladen skal være mørk og kanterne slippe formen.
Slå brødene ud og pak dem ind i viskestykker, og lad dem hvile i mindst et døgn før der skæres af dem.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.434 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?


Effektiv reklame - klik her