Logo

Rodfrugtmos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Rodfrugtmos 

 

Server rodfrugtmosen til fx en god bøf, pølser, gullasch eller en anden skøn gryderet.

 

# Det skal du bruge:

500 g bagekartofler

400 g persillerødder

200 g gulerødder

1-2 fed hvidløg

50 g smør

2 dl mælk

1 knsp revet muskatnød

salt og peber

1 dl hakket persille

 

* Sådan gør du:

Skræl persillerødder, gulerødder og kartofler, skær dem i grove stykker.

Kog dem møre i vand med hvidløgsfed, men uden salt.
Hæld vandet fra, mos rødder og kartofler.

Rør det sammen med smør skåret i terninger og varm mælk.

Smag mosen til med revet muskatnød, salt, peber og hakket persille.

 

Tips: knoldselleri, squash, pastinak kan også bruges.

En håndfuld grønne ærter kan drysses over mosen.

Vil du have en rød rodfrugtmos kan du komme rødbede i.

Glimrende "erstatning" for almindelig kartoffelmos.

 


 

 


Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.038 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bombay kartoflerBombay kartofler er en spændende ret med mange muligheder. Retten kan bruges som tilbehør...
• Kartoffel- og porresuppeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Gammeldags gratinEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblekage med smuldredejDenne æblekage er lavet på en helt ny måde, nemlig på saftig æblemos. Den er utroligt...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os