100 g små grønne kogte linser (Puy) 
600 g små nye faste kartofler 
4 snittede forårsløg 
Dressing: 
1 lille udkernet meget fintstrimlet rød chili 
¾ dl jomfruolivenolie 
1 fed knust hvidløg 
groftreven skal af ½ usprøjtet citron 
15 g basilikumsblade 
1 spsk sherryvineddike 
salt og friskkværnet peber 
Skrub og kog kartoflerne, til de lige netop er møre. 
Lad dem dryppe af og skær dem evt. i halve eller kvarte, alt efter størrelse. 
Til dressingen varmes 2 spsk af olivenolien i en sauterepande, og chili, hvidløg og citronskal ristes et par minutter. 
Blend resten af olien med basilikum, vineddike samt salt og peber. 
Bland indholdet fra panden i dressingen og smag den til. 
Vend kartofler, linser og forårsløg med dressingen. 
Lad det trække indtil serveringen, hvor det blandes med de resterende ingredienser, smages til og serveres.