Salade tiède de palombe
2 skovduer 
1 egeblads salat 
12 blade frisk spinat 
1 frisse salat 
Salt og peber 
Garniture: 
150 g røget bacon 
4 skiver toastbrød skåret i terninger 
3 dl cognac 
2 dl brun kalvefond 
Lidt sherry-eddike 
Dressing: 
1 skefuld dijonsennep 
Sherry eddike 
Olivenolie 
Salt og peber 
Skovduerne krydres med salt og peber, brunes i en pande og steges derefter ca. 15 min. 180ºC i ovnen. De stilles lidt til hvile. 
Salaterne renses og klargøres. 
Der laves en vinagrettedressing af sennep, eddike, olivenolie, salt og peber. Bacon skæres i aflange strimler og ristes ved stærk varme på panden. Fedtstoffet gemmes og baconen holdes lun. 
Brødterningerne ristes så i fedtet fra baconen. 
Brystet skæres fra skovduerne og trancheres i tynde skiver. 
Låret steges eventuelt lidt mere. 
Skroget skæres i stykker og ristes i en gryde, cognac og lidt sherry-eddike tilsættes og reduceres. 
Til sidst tilsættes kalvefond og alt passeres gennem en sigte ned i en kasserolle hvor saucen holdes varm. 
Tilsmages med salt og peber. 
Anretning: 
Salaten vendes i dressIngen og anrettes på tallerkener. 
Duebryst og lår lægges ovenpå. 
Brød og baconterninger drysses over salaten og til sidst hældes saucen omkring salaten. 
TIPS: Til denne ret kan man også bruge almindelige duer, de skal dog have en pæn stor størrelse.