
 
Fyld nogle gode bagekartofler med frisk spinat. Server som
tilbehør til fire personer eller som hovedret til to. 
Arbejdstid: 20 min. Bage/stegetid: ca. 1½ time. 2-4 personer.
 
#
4 bagekartofler 
2 fed hvidløg 
250 g babyspinat eller 100 g frossen hel spinat 
25 g smør 
3 æggeblommer 
salt og peber 
lidt muskatnød 
1 tsk citronskal 
75 g fast ost 
 
Tilbehør: råkostsalat 
*
 
Skrub kartoflerne rene og læg dem i et ovnfast fad. 
Sæt det i ovnen, tænd på 200 °C og bag kartoflerne i 1-1 ½
time, til de er møre. 
 
Pil hvidløgsfeddene og knus dem. 
Skyl og slyng spinaten frossen spinat tøs op og afdryppes. 
 
Skær et låg af kartoflerne og udhul dem. 
Mos kartoffel kødet med en gaffel. 
 
Smelt smør i en gryde og svits hvidløg i 1 minut. 
Tilsæt spinat og lad det falde sammen. 
Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af. 
 
Pisk æggeblommerne med fintrevet muskatnød og fintrevet
citronskal. 
Rør æggeblandingen i den let afkølede spinat og tilsæt de
mosede kartofler. 
 
Fyld de tomme bagte kartofler med blandingen og drys med
revet ost. 
Bag igen (dobbeltbag) i ca. 10 min, til fyldet er
gennemvarmt og osten smeltet. 
Server evt. kartoflerne med en råkostsalat. 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin