Logo

Sommerkålgryde med hvidløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sommerkålgryde med hvidløg

Spidskål er nok den fornemste af vores hovedkål. Den har en særlig sprødhed, en smuk facon, en tilpas afdæmpet skarphed i sin kålsmag og desværre en kort sæson. Tilberedningen skal være enkel og nænsom, så den sarte smag og sprødheden bevares.
Passer godt til sommerens retter med lyst kød, fjerkræ eller fisk og nye kartofler til.


1 spidskål eller sommerhvidkål i grove stykker
1 lille fennikel i grove stykker
2 gulerødder i mønter
3 fed fintsnittet hvidløg
En lille klat smør (20 g)
Hakket persille eller dild
Tilbehør: Kogte kartofler


Læg spidskål, fennikel og gulerødder i en sauterpande med lidt vand ved, drys med salt og sæt fuld varme under og læg tætsluttende låg på.

Grønsagerne skal dampes knapt møre.

Smelt imens smørret i en lille gryde eller et ståldecilitermål med hvidløget.
Vend hvidløgssmør og krydderurter med grønsagerne og server straks.


Grønsager pr. person: 275 g

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.476 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her