Logo

Spätzle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I Alsace serverer man spätzle til flere retter fx Hane i riesling. De er lidt omstændelige at lave, men her er en hurtig version:

250 g hvedemel
1 æg
2 æggeblommer
1 spsk groft salt

Ingredienserne æltes sammen i hånden eller på maskine.
Jo mere æltning des bedre.
Dejen stilles i køleskab i 6 timer og derefter rives den på et rivejern direkte ned i en stor gryde med kogende vand.
Brug de største huller på rivejernet, så der fremkommer små kugler, strimler eller andre sjove faconer.
Del dejen i 4 dele. Så er der mere styr på den.
Dejen skal koge meget lidt, hvorefter den tages med en hulske og kommes i koldt vand.
Dejen dryppes af i en sigte og må ikke være våd når den steges.
"Dej stykkerne" ristes hurtigt i smør eller olie, så de bliver varme og gyldne.
De serveres i en skål eller ved siden af kødretten.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.254 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her