5 dl vand 
2 tsk  groft salt 
1 tsk  honning 
¼ pakke gær (ca. 12 g) 
200 g sigtet speltmel 
100 g Durum hvedemel 
100 g alm. hvedemel 
Ovenpå: 
½ spsk  olivenolie 
2 tsk  groft salt 
1 spsk  frisk hakket rosmarin 
 
Rør gæren ud i vandet sammen med salt og honning. 
Rør de tre slags hvedemel i, en ad gangen. 
Dejen skal bare røres med en ske og have konsistens som tyk havregrød. 
Drys et tyndt lag hvedemel over, læg film over skålen og stil den i køleskab 
natten over eller mindst 6 timer (kan også stuehæves på ca. 3 timer). 
Tag dejen ud og rør den let igennem men en ske. 
Tænd oven på 220ºC og lad bagepladen varme med i ovnen. 
Tag den ud, kom bagepapir på og bred dejen ud herpå i en firkant, brug 
skeen. 
Dryp eller pensl olien over og drys med salt og rosmarin. 
Lad det stå 10 minutter. 
Bag brødet midt i ovnen ca. 20 minutter til overfladen er lysebrun og 
kanterne let sprøde. 
Lad det køle af på en rist.
Tips: Kan fryses.