1. dag anvendes: 
500 gram rugkerner 
5 gram gær 
75 gram hørfrø 
75 gram rugmel 
10 gram salt 
3 dl vand 
2 ½ dl kærnemælk 
 
2. dag anvendes: 
275 gram rugmel 
300 gram hvedemel 
5 gram mørk sirup 
5 gram salt 
1 ¾ dl håndvarmt vand 
 
Ingredienserne til 1. dag røres godt sammen og sættes køligt (men ikke 
køleskabskoldt) natten over. 
Efter 1 døgn tilsættes ingredienserne til 2. dag. 
Det hele køres langsomt i røremaskinen små tyve minutter og slås 
derefter op til to brød. 
Bages godt 45 minutter ved 180ºC - afhængig af ovnens personlighed.
Tips: Bageren i Gentoftegade, Michael Hjort, har fået en Guldmedalje 
for Danmarks bedste rugbrød - Stenalderbrødet, her er opskriften