Logo

Stor smørbirkes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Dej
100 g smør eller margarine
3 dl mælk
50 g gær
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 æggeblomme
400 g hvedemel ( 8 dl )

Pynt
1 æggehvide
birkes til drys

Varm mælken op og smelt fedtstoffet.
Hæld blandingen over den smuldrede gær, når den er fingervarm. Tilsæt salt, sukker, æggeblomme og halvdelen af melet.
Rør dejen kraftigt igennem. tilsæt mere hvedemel.
Dejen skal være lind og klistret, når den stilles til hævning.
Den hævede dej vendes ud på et meldrysset bord og drysses med hvedemel fra en sigte.
Klumpen deles i to, der hver især trykkes ud i en oval, der er 2 cm tyk, og der foldes en gang, fra den ene ende mod den anden.
Dejen er klistret, så der skal drysses hvedemel over den.
Brødene lægges til hævning på pladen og efterhæver.
De pensles, drysses og bages ved 210° i ca. 25 min.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 873 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Arabisk appelsinsalat med løgEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Marineret rissalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Blomkålsgratin - madkursusBlomkålsgratin er en dejlig klassiker, som er værd at tage frem her i forsommeren. Følg...
• Amerikansk æblekage Det er let at tilberede denne rigtige amerikanske æbletærte (applepie), og det er arbejdet...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os