Logo

Surdej til brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

3 dl grahams- eller fuldkornshvedemel
2 dl lunken vand (ca 40ºC)

Bland 2 dl hvedemel og 2 dl vand grundigt i en skål.
Dæk skålen til (ikke tætsluttende) og stil den lunt (25-35ºC) i et døgn (eller indtil der kommer småbobler og den lugter svag syrligt).
Rør et par gange undervejs.
Derefter blandes 1 dl hvedemel mere i dejen som står 1-2 dage mere, til den er blevet sur og fyldt med lufthuller.
Surdejen er nu klar til brug sammen med andre ingredienser til brød.
Husk at tage en klump fra som "starter" til næste gang.
Denne stilles køligt.

Surdejen har det lige som årgangsvine, den bliver bedre og bedre med alderen.
Opskriften er udvalgt med relevans for Kinesisk Medicin.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.093 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• RosenkålstærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• FiskebouillonEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Rå rødbedesalatServer denne røde salat som tilbehør til hverdagsmaden den er sund, smager godt og pynter...
• OrangeparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!