
 
Denne opskrift er taget med hjem fra Thailand og stammer fra
den nordøstlige del af Thailand. Retten her er den originale version af
opskriften til en stærk thailandsk agurkesalat.
4 personer. Arbejdstid: 30 min.
#
2 agurker 
1 rødløg 
1 grøn chili 
1 spsk smagsneutral olie 
1-2 limefrugter 
2 spsk fiskesauce
2 tsk sukker
evt. salt 
1 bundt koriander eller dild 
200 g store grønlandske rejer 
Tilbehør:
kogte ris eller glasnudler 
*
Vask agurkerne, flæk dem på langs, og derpå en gang til, så
hver agurk er skåret i 4 lange kvarte.
Skær det inderste af kernerne væk. skær agurkerne over på
skrå, skiftevis den ene anden vej, så stykkerne bliver trekantede. 
Pil løget, og skær det i tynde både. 
Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak den fint.
Rør olie sammen med saften af 1 limefrugt, fiskesauce og
sukker. 
Vend agurker og løg i dressingen. 
Lad salaten trække i 5 min, og smag den til med mere
limesaft, fiskesauce, sukker eller salt. 
Hak de friske korianderblade groft, og vend dem i salaten
sammen med rejerne. 
Server med kogte ris.