Logo

Tomatsalsa med jalapeñopeber

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Salsa betyder sauce, men kan bedre oversættes med dip, for der er langt fra vores sovsetradition til det mexicanske køkkens salsaer. En salsa består af rå eller kogte/bagte grønsager og frugt ofte med tomat, løg hvidløg og krydret med frisk koriander og ikke mindst chili. Brug salsaen som dip til majschips (ofte solgt som tacochips) og til grønsagssnack som bladselleri, gulerødder, blomkål og broccoli. Den er også god som tilbehør til grillet fisk eller svinekød.

 

2 modne tomater
1 frisk jalapeñopeber
3 fed hvidløg
1/2 finthakket løg
4 spsk hakket frisk koriander


Tænd ovnen på 250°C.

Læg tomater, chili og de hele upillede hvidløgsfed i et smurt fad eller på et stykke bagepapir.

Rist dem i ovnen til skallen på tomat, hvidløg og chilien er helt brun, ca. 20 min. Lad dem køle lidt ned. Pil hvidløgsfedene.

Stød den hele chili og hvidløget i en morter (det skal ikke være for fintmalet). Stød tomaterne sammen med chili og hvidløg, en ad gangen.

Nu har salsaen godt af at trække et par timer.

Den kan gemmes op til 1 uge.

Bland løg og koriander i og smag til med salt kort før salsaen serveres

 

Tips:
● Jalapeño er en mediumhot og meget aromatisk chilisort. For mange danske ganer vil den sikkert alligevel forekomme temmelig stærk.
● Jalapeño fås frisk i Danmark i velassorterede butikker. Kan man ikke få den frisk, kan man bruge syltet jalapeño eller den grønne tabasco, som også laves af jalapeño.
● Det stærkeste i en chili sidder i frøstolen, som man kan kassere, hvis man ønsker sin salsa mindre stærk.
● Vask altid hænder straks du er færdig med at arbejde med chili. Undgå at røre ved øjne eller næse mens du arbejder med chili.

Grønsager pr person: Ca. 50 g

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 609 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Spidskålsalat med majroerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Hvidløgskartofler 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Surkål på Slavkos mådeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Små pæretærter med marcipanEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os