
 
Waldorfsalat er en klassiker i det danske folkekøkken. Hér
på siden får du alle de bedste opskrifter samlet ét sted
(6-8 pers.) 
 
# Ingredienser
3½ dl cremefraiche
1-2 spsk sukker
½ tsk groft salt
3-4 stilke bladselleri
300 g grønne druer
2 spiseæbler
50 g valnøddekerner
Pynt: blade fra bladselleri, valnøddekerner og druer. 
 
* Fremgangsmåde
Smag cremefraiche til med sukker og salt. 
Rens bladselleristilkene og skær dem på tværs i tynde
strimler. 
Halver druerne og fjern kernerne. 
Skær æblerne i terninger. 
Tag lidt valnøddekerner fra til pynt. 
Hak resten groft. 
Bland fyldet i dressingen. 
Lad salaten stå koldt til serveringen. 
Anret og pynt salaten. 
Server den til vildt retter, kødretter med vildtsauce ,
farseret fjerkræ eller efter frokosten. 
 
Tips: Dressingen kan fx laves af lige dele 18 % og
38 % cremefraiche.