Logo

Æblebrød groft

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Æblebrød groft

 

Sæt frugtsmag på brødet. Riv æblerne med skallen på til det grove æblebrød. Det giver et saftigt og fiberrigt brød, som er lige så velegnet på morgenbordet som til frokosten. Appelsinbrødet smager godt sammen med ost.

1 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: ca. 1½ time. Bagetid: ½ time. Fryseegnet.

 

#

30 g gær

4 dl vand

1 dl sojaolie

1 dl sojamel

1 dl hørfrø 2 tsk salt

1-2 tsk fennikel eller anis

1 dl solsikkekerner

1 dl rosiner

1 syrligt æble

200 g grahamsmel (3 dl)

ca. 350 g hvedemel (6 dl)

æg til pensling

*

1. Udrør gæren i lunet vand.

Tilsæt olie, sojamel, hørfrø, salt, fennikel eller anis, solsikkefrø og rosiner.

Riv æblet på den grove side af råkostjernet direkte i dejfadet.

Rør grahamsmel i.

 

2. Rør hvedemelet i lidt ad gangen til en smidig dej.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted 1 time.

 

3. Ælt dejen let sammen og form den til et rundt brød.

Kom det på en melet bageplade eller bageplade belagt med bagepapir.

Lad brødet efterhæve ca. ½ time.

 

4. Skær et kryds i brødet med en skarp kniv.

Pensl med sammenpisket æg og bag lige under midten i ovnen ved 200 °C i en halv time.

 

Groft æblebrød

 

Æblebrød groft

1. Mål og vej alle ingredienserne. Udrør gæren i vandet.

 

Æblebrød groft

2. Tilsæt alle ingredienser, på nær hvedemelet, og rør dejen let sammen.

 

Æblebrød groft

3. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen.

Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted 1 time.

 

Æblebrød groft

4. Form dejen til to runde brød og lad dem efterhæve.

Snit brødene, pensl dem og bag som angivet.

 

Æblebrød groft

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.339 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her