Logo

Æblebrød med kokos og æblesmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Æblebrød med kokos og æblesmør

 

September er højsæson for danske æbler, så vi har både bagt et lækkert brød med æble og kokos, og kogt en tæt æblemos, som vi har rørt op med smør.

1 brød. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: ca. 2 timer. Bage/kogetid: ca. 40 min. Fryseegnet

 

#

Dej:

25 g gær

½ liter lunkent vand

2 tsk groft salt

2 tsk flydende honning eller sukker

250 g fuldkornshvedemel, fx grahamsmel

50 g kokosmel

350 g hvedemel

1 æble

 

Æblesmør:

500 g madæbler

75 g sukker

½ dl vand

½ tsk stødt kanel

½ tsk stødt kardemomme

100 g smør

*

 

Smuldr gæren ud i lidt af vandet, og tilsæt resten af vandet, salt og honning eller sukker.

Rør fuldkornshvedemel og kokosmel i, og derefter gradvist hvedemel, til dejen kan æltes.

Ælt dejen smidig på et meldrysset bord, læg den i en skål, og lad den hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.

 

Riv æblet på den grove side af et rivejern.

Ælt det i dejen på et meldrysset bord, og form til et brød.

Læg brødet på en bageplade med bagepapir, og lad det efterhæve tildækket i ca. 45 min.

Sæt brødet i ovnen ved 225 °C.

Skru ned til 175 °C, og bag i ca. 40 min., eller til det lyder hult, når du banker det i bunden.

Lad brødet køle af på en bagerist.

 

Skræl og udkern æblerne, og skær dem i grove stykker.

Varm sukker i en tykbundet gryde, og tilsæt æblestykker og vand.

Kog æblerne under låg i 5-10 min., til de er helt møre.

Mos dem med et piskeris eller en stavblender, og kog mosen fast under omrøring.

Smag til med krydderier og evt. mere sukker, mens mosen er varm, så sukkeret smelter.

Rør den lune æblemos sammen med blødt smør, og sæt det i køleskabet.

Brug æblesmør som pålæg på brødet.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 462 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hjemmebagte grissini - italienske brødstænger fra madABC.dkDe populære brødstænger nydes som snack eller som tilbehør fx til lidt god lufttørret...
• Fladbrød med hasselnødderDu får her en ny basisopskrift. En af dem du vil lave igen og igen, den bliver sikkert en...
• Speltbrød med kernerHer er et enkelt og dejligt formbrød med både spelt og kerner. Det kan nydes med smør...
• Ananas med is og nougatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!