
 
Brødet får en nøddeagtig smag af hørfrø og solsikkekerner,
som fremhæves af nøddeolie i dejen. Nyd brødet, som det er, eller let ristet
til ostemadder, sandwich eller med en god marmelade. 
1 brød. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: 30
min. Fryseegnet 
 
#
25 g gær
4 dl vand 
200 g rugmel eller grahamsmel 
150 g hørfrø 
75 g solsikkekerner 
3 spsk honning 
2 spsk olie 
1 ½ tsk salt 
ca. 200 g hvedemel 
 
Endvidere: 
olie eller smør til formen 
1 æg eller 1 æggehvide (til pensling) 
ca. 30 g frø og kerner 
*
 
RØR gæren ud i lunt vand (maks 37 °C), og tilsæt de øvrige
ingredienser. 
 
ÆLT dejen godt igennem gerne 5-8 min. på maskine, og lad den
hæve tildækket i 45 min. 
 
ÆLT dejen let igennem, og form den til et brød. 
Læg den i en smurt form (2 liter), og lad dejen hæve, til
den hvælver over formen (ca. 45 min.). 
 
PENSL overfladen med sammenpisket æg, og drys med blandede
frø. 
 
BAG brødet ved 220 °C i 35-40 min. 
Tjek evt. med et stegetermometer, om brødet er gennembagt
det skal vise 98 °C. 
Vend brødet ud af formen, og lad det afkøle på en rist. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin