
Græskarkerner har en
næsten nøddeagtig smag. Rist dem og bland dem i brøddejen. De giver brødet
ekstra pift og velsmag. 
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: natten over eller 1½ time. Bagetid: 40 min. Fryseegnet. 
 
# (1 stort brød) 
100 g græskarkerner 
½ l vand 
10 g gær 
2 spsk olie 
2 tsk salt 
250 g durummel 
ca. 350 g hvedemel 
Pynt: 1 æg og 50 g
græskarkerner 
*
 
Rør gæren ud i koldt
vand og tilsæt olie, salt, græskarkerner og de to slags mel. 
Ælt dejen igennem,
dæk skålen med film og stil den i køleskab natten over. 
Vend dejen ud på et
meldrysset og fold den sammen til et rundt eller aflangt brød. 
Læg det med
sammenføjningerne nedad på en bageplade med bagepapir eller i en smurt form. 
Lad brødet hæve 30
min. og varm ovnen op til 250 °C. 
Pensl brødet med
sammenpisket æg og drys med græskarkerner. 
Rids brødet og bag
det midt i ovnen 10 min. 
Skru ned til 200 °C
og lad det bage færdigt 25-30 min. 
Lad det køle af på
en rist. 
 
Tips: Skal brødet
hæve hurtigt, så sæt gærmængden op til 25 g, brug lunkent vand og lad dejen
hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse ca. 1 time. Fortsæt som i
opskriften. 
Rist græskarkernerne
på en tør pande til de "popper" og lad dem afkøle.
Se flere brød:  brød
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin