Logo

Æblegifler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
75 g smør
3 dl mælk
50 g gær
1 1/2 tsk fint salt
ca. 1 dl sukker
ca. 1/2 kg hvedemel
3 - 4 æbler
1 æg

Rør først en fast mos af skrællede æbler med så lidt vand som muligt og smag mosen med sukker.
Man kan også bruge revne æbler som afdryppes godt og sødes.
Smelt smør, hæld mælk i og køl væsken ned til 36°C.
Opløs gæren i væsken og rør salt, 3 - 4 spsk sukker og halvdelen af melet i.
Rør dejen klumpfri, sigt mere hvedemel i og ælt den smidig.
Sæt dejen til hævning ca. 30 min. Del dejen i 3 - 4 stykker, rul dem ud til tynde runde plader og skær dem diagonalt over til 6 trekanter. Fordel æblefyldet på dejtrekanterne og rul dem sammen fra den brede ende.
Læg giflerne til efterhævning ca. 20 min. på plade med bagepapir, pensl med pisket æg og bag 16 - 18 min. ved 210-220° midt i ovnen. Giflerne kan fryses.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 987 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tyndbrød birkes og med sesamEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kaiserschmarrn 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblekage (nem) En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Varm bærsauce til dessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os