Logo

Æblekage, bagt med sprødt låg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dejlig dessert bestående af blandt andet æbler, kanel, havregryn, citronmelisse og annanassalvie. Serveres med cremefraiche, flødeskum eller en kugle vaniljeis.

 

 

1 kg æbler fx. James Grieve eller Filippa
1 tsk kanel
150 g sukker (efter smag)

Dej:
250 g koldt smør
125 g havregryn
125 g hvedemel
125 g sukker
ca. 1 dl krydderurteblade fx. citronmelisse mynteblade

ananassalvie eller vaniljegræs
1 knsp fint salt

På toppen:
evt. hakkede mandler og lidt ekstra smør

Skræl æblerne og skær dem i både.
Vend med kanel og sukker. Kom blandingen i et smurt, ovnfast fad.
Blend sukker, salt, citronmelisse eller mynte og hvedemel.
Bland med havregryn.
Skær smørret i tern og gnub det hurtigt ind til en letsmuldrende dej. På Asserboegnen bruger de udøvende en skål med isvand til at dyppe
fingrene i, på den måde hindres det, at smørret bliver for blødt.
Bag ca. 50 minutter ved 200°C.
Server med cremefraiche 38%, vaniljeis eller flødeskum.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.450 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?