Logo

Æblekage, bagt med kanel

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lækker kage med æbler, hindbærsyltetøj og kanel. Kagen serveres lun med flødeskum eller cremefraiche til.

 

 

Dej:
250 g hvedemel
125 g smør
75 g sukker
2 tsk stødt kanel
1 æg

Fyld:
250 g skrællede udkernede æbler
2 dl hindbærmarmelade

Dej:
Hvedemel sigtes ned i et fad, og smørret smuldres heri.
Tilsæt sukker samt kanel og saml dejen med ægget, der er let sammenpisket med en gaffel.
Lad dejen hvile 30 minutter.
Dejen rulles ud, så den passer til et ovnfast fad på 16x26 cm.
Tag et lille stykke dej fra til fletværk.

Fyld:
Æblerne skæres i tynde både, der lægges i rækker på langs ned
igennem fadet.
Rør hindbærmarmelade sammen, så den er til at brede ud over æblebådene, herpå lægges dejstrimlerne, så de danner et fletværk.

Æblekagen bages på næstnederste rille i ovnen ved 210°C i 30 minutter.

Server æblekagen lun med flødeskum eller cremefraiche til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.303 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad hedder USA’s næste præsident?




Effektiv reklame - klik her