Logo

Rugbrød og surdej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surdej:
150 g rugmel
2 dl yoghyrt naturel
10 g gær
1 tsk salt
 
Rugbrød:
Dag 1:
1 portion surdej
1 kg knækkede rugkerner (udblødt i vandet herunder)
1 ½ l. lunkent vand
3 spsk groft salt
 
Dag 2:
½ l. vand
200 g sesamfrø
200 g hørfrø
350 g hvedemel
1 kg rugmel
 
Surdej:
Opløs gæren i yoghurt
Rør rugmelet i
Drys dejen med salt
Dejen dækkes med husholdningsfilm - prik et par huller.
Stilles lunt 3-4 dage - rør af og til.
Er derefter klar til brug.
Rugbrød:
Dag 1.
Surdejen blandes med de øvrige ingredienser.
Stilles lunt overdækket med et vådt opvredet viskestykke eller et låg ca.
24 timer.
Dag 2:
Fordejen røres med vand, hørfrø, sesamfrø, hvedemel og rugmel.
Øses i 2 rugbrødsforme - HUSK at tage 1-1 ½ dl fra til næste surdej.
Dejen glattes med vand og ridses.
Hæver overdækket med opvredet viskestykke i ca. 4-6 timer.
Bages på nederest rille ved 190ºC i 2 timer.
Rugbrødene vendes ud af formene og står natten over på bagerist
indpakket i et klæde.
Brødene kan fryses, når de har stået natten over.
 
Tips: Den lange hævetid giver rugbrødet en særlig kraftig smag og en
sejere krumme - man bliver let afhængig af brødet. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.290 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her