Logo

Æblekage med mandellåg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
4 pers

1 ½ æbler
evt. lidt vanilje
150 g smør
120 g sukker
6 æg
120 g reven franskbrød
½ dl mandelsplitter

Kanelcreme: 2 ½-3 dl cremefraiche 18%
1 spsk flormelis
1 ½ tsk kanel
2 dl piskefløde

Skræl æblerne, koges til mos med vanilje. Mosen lægges i ovnfastfad. Rør smør og sukker hvidt tilsæt derefter æggeblommerne i, et ad gangen. Tilsæt franskbrød og mandelsnitter. Pisk hviderne stive og vend dem i tilsidst. Hæld dejen over æblerne. Bag kagen 30 - 40 minutter ved 175ºC, til overfladen er gylden.

Kanelcreme: Bland cremefraiche, flormelis, kanel og piskefløde og pisk det tykt. Server kanelcremen iskold til den lune æblekage.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.693 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?