Logo

Æblekage med sprødt låg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
De første æbler og den sidste citronmelisse.

1 kg æbler, fx. James Grieves eller Filippa
1 tsk kanel
150 g sukker(efter smag)

Dej:
250 g koldt smør
125 g havregryn
125 g hvedemel
125 g sukker
ca. 1 dl krydderurteblade, fx. citronmelisse, mynteblade, ananassalvie eller vaniljegræs
1 knsp fint salt

På toppen: hakkede mandler og lidt ekstra smør

Skræl æblerne og skær dem i både. Vend med kanel og sukker. Kom blandingen i et smurt, ovnfast fad.
Blend sukker, salt, citronmelisse eller mynte og hvedemel. Bland med havregryn. Skær smørret i tern og gnub det hurtigt ind til en letsmuldrende dej. På asserboegnen bruger de udøvende en skål med isvand til at dyppe fingrene i. På den måde hindres det at smørret bliver blødt.
Bag ca. 50 minutter ved 200ºC.

Server med cremefraiche 38%, vaniljeis eller flødeskum.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.318 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Oldemors chokoladekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Det bedste brødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Petits foursEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Oksesteg, Asiatisk, sukkerærter, mango samt Mixed doubleEn vellykket forbindelse: Stegen tilberedes efter vestlig tradition, men saucen laves som...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!