Logo

Æblemoskage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

150 g rosiner
250 g hvedemel
2 tsk natron
½ tsk muskatnød
¼ tsk nelliker
½ tsk kanel
125 g smør
175 g lys farin
1 æg
½ tsk vaniljeessens
350 g usødet æblemos
125 g hakkede valnødder eller pecannødder

 
Glasur:
250 g flødeost
40 g mørk farin
¼ tsk reven appelsinskal
¼ tsk vaniljeessens
2 tsk fløde eller mælk

Læg rosinerne i blød i varmt vand i 15 minutter, og hæld vandet fra.
Sigt hvedemel, natron og krydderier sammen og sæt til side.
Rør smør og farin godt.
Tilsæt æg og vaniljeessens.
Hæld æblemos og hakkede nødder i.
Tilsæt de tørre ingredienser af flere omgange, hvor der dejen vendes godt imellem hver.
Hæld i en velsmurt bradepande (23 x 23 cm, eller 19 x 28 cm).
Bag i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 50 minutter eller til, der ikke hænger dej ved en strikkepind stukket ind i kagen.
Lad kagen afkøle.
Rør alle ingredienserne til glasuren sammen og fordel den over den afkølede kage. Dekorer evt. med hakkede nødder. Skær i kvadrater og server.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.666 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Apfelstrudel - berømt æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Lagkagebunde, gammeldags, brune, sirupslagkagebundeDette er lagkage som mormor lavede den
• Boller med frysetørret hindbær og græskarkernerIgen en god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 dejlige madopskrifter, og...
• Amerikansk citrontærteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!