Logo

Æblemos og kanel cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Æblemos og kanel cupcakes

Kanelen giver kagerne en rund sødme og fremhæver samtidig smagen af æblemos.

 

12 cupcakes:

115 g usaltet smør

115 g sukker

115 g hvedemel

1 tsk bagepulver

2 æg

115 g æblemos

¾ tsk kanel

50 g hakkede pekannødder

75 g lyse rosiner

1 lille rødt spiseæble, skåret i tynde skiver

2 spsk perlesukker

 

Varm ovnen op til 175°C og kom papirforme i en muffinform med 12 huller.

Rør smør, sukker, mel, bagepulver og æg sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat og blegt - det tager 2-3 minutter.

Rør æblemos, kanel, pekannødder og rosiner i.

Fordel dejen i formen.

Læg æbleskiverne ovenpå og drys med lidt perlesukker.

Bag kagerne i 25 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Løft kagerne ud af formen og lad dem køle af på en rist.

Server dem lune.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Cupcakes med æblemos og pære

Følg basisopskriften, men erstat æblet med 1 moden, men fast mellemstor pære. Læg pæreskiver på hver kage og drys med sukker.

 

Cupcakes med æblemos og varm karamel

Følg basisopskriften. Lav karamelpynt: Varm forsigtigt 200 g karameller op med 3 spsk kondenseret mælk i en gryde under omrøring, til alle karamellerne er smeltet. Prik overfladen af kagerne med en træpind og hæld den smeltede karamelmasse over de afkølede kager. Læg æbleskiver øverst på hver kage.

 

Cupcakes med æblemos og brandy

Følg basisopskriften. Lav brandyblanding: Varm 4 spsk æblebrandy op med 3 spsk sukker i en gryde. Lad det simre i 5 minutter og fordel det over kagerne.

Læg æbleskiver øverst på hver kage.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.484 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Majsmuffins med majskernerBag nogle fyldige madmuffins og nyd dem som tilbehør til salater og varm mad - eller som...
• Brød, det grove fra AmerikaEr man lidt forudseende og får startet i god tid, er dette brød super enkelt at lave
• MoccacremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kærnemælkskoldskål med frugtsmagEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!