6 æbler
1 spsk  citronsaft 
 
Beignetdej: 
125 g  hvedemel
1/8 tsk  bagepulver
¼ tsk  salt
1 tsk  sukker
1 ½ dl   mælk
1 æg
1 spsk  olie
1 spsk  øl
Olie, palmin eller raffinol til kogningen
50 g  flormelis
De skyllede, skrællede æbler befries for blomst og stilk. Kernehuset bores ud. Æblerne skæres i 1 cm tykke skiver og pensles med citronsaft for ikke at blive mørke. Hvedemel, bagepulver og krydderier sigtes sammen og røres til jævning med mælken. Et sammenpisket æg, olie og øl røres i. Olien varmes til 185º Æbleringene dyppes i dejen og kommes umiddelbart efter i fedtstoffet. De koges lysebrune på begge sider, affedtes på gråt papir og serveres varme, drysset med flormelis. Hvis dejen glider af æblerne, før de kommer i fedtet, må æblerne vendes i lidt tørt hvedemel, før de dyppes i dejen.