Logo

Æbleskiver med svedskemos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Æbleskiverne serveres til jul overalt på Ærø. Mange familier har deres egen opskrift, der alle anvender sveskemos som fyld.

15 æg
1 liter skummetmælk
750 g hvedemel
100 g gær
salt
1,5 kg svesker
ribssaft
sukker
1-2 pakker rafinol eller lignende til kogning

Æggeblommer røres med salt. Lunken mælk og hvedemel røres i skiftevis. Hviderne piske stive og vendes i dejen. Hæver ca en halv time.
Svedskerne opblødes og koges med ribssaft til mos. Sukker tilsættes
Rafinol smeltes i en gryde og en smule hældes i bunden af æbleskivepanden. Dejen hældes i så hullet knapt er fyldt. Umiddelbart efter stikkes ned i dejen en teskefuld sveskemos. Æbleskiven vendes umiddelbart herefter.

Serveres til kaffe med lidt sukker på tallerkenen.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.059 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• FocacciabollerDe italienske focaccia kan laves på mange måder: i bradepande, som brød eller som boller....
• Rugsigtebrød 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• GougèresEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Figen i armagnacEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os