Logo

Ægte surbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette surbrød med kærnemælk og sirup er ganske lækkert. Og så er det ret let at lave. Husk dog, at det skal hæve i et stykke tid og at surdejen skal stå minimum et døgn inden brug. Held og lykke.

 

Surdej:
20 g gær
1 dl lunkent vand
100 g hvedemel

Surbrødsdej:
2 ½ dl kærnemælk
2 tsk salt
1 tsk sukker
2 tsk lys sirup
400 g hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
2 spsk kommen

Surdejen røres sammen og står tildækket med film, i mindst 1 døgn. (bedre i 2 - 3 døgn). Må ikke stå for koldt.

Rør kærnemælken og surdejen sammen, tilsæt salt, sukker, sirup, og kommen. Bland derefter godt med melet, og ælt til sidst sammen på et let melet bord. Dejen skal ikke være fast og hård. Den hæver et lunt sted (tildækket) i 1 ½ - 2 timer. Derefter slås dejen ned og æltes igennem på et letmelet bord. Hviler i 2 min.

Formes til 2 brød og kommes i smurte forme, tildækkes og hæver i 30 - 60 min.

Pensles med vand, snittes let med en kniv, og bages i forvarmet ovn ved 190ºc i 1 time , de sidste 10 min udtaget af formen, og lagt på hovedet. Brødet afsvalet på en rist, og er bedst at skære efter en 2-3 timer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.004 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her