Logo

Ægte sønderjyske fedtkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
350 g svinefedt
150 g margarine
1000 g hvedemel (1 kg)
1 tsk hjortetaksalt
Vanillesukker
500 g sukker
 
Alle ingredienser blandes sammen i en stor skål.
Da det er varmen fra hænderne som får dejen til at hænge sammen,
kræves der virkelig kræfter ved æltningen.
Dejen er klar når den er blank og føles glat og blød.
Form dejen til valnøddestore kugler og tryk en hulning i dem med
tommelfingeren.
Sæt kuglerne på bagepapir med hullet nedad og bag dem øverst i ovnen
ved ca. 175ºC i 10-15 minutter.
 
Tips: Kagerne må IKKE tage farve men er færdige når overfladen er
sprukket.
De originale fedtkager er hvide men for børnenes skyld kan der med
fordel æltes lidt kakao ind i en del af dejen.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.614 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lyn PandekagerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Brune kager - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• MarmorkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Krydderurtesuppe fra Frankfurt + StikkelsbærkageGrønnere kan det ikke blive: hurtig sommersuppe, den smager dejligt både som forret og som...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!