Logo

Ærø Pandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ liter mælk
1 hel pakke gær
1 strøgen tsk salt
6 æg
500 g hvedemel
Svinefedt til bagning
 
Mælken lunes, gæren opløses heri og saltet tilsættes.
Æggene deles og æggeblommerne tilsættes een af gangen.
Melet piskes i.
Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i massen.
Dejen stilles lunt og hæver nu 1 time, med et rent viskestykke over.
Husk at bruge en stor skål.
Sættes på panden 3 stk af gangen med en mellemstor dyb grydeske og
bages ved middelvarme, til de er gyldenbrune på begge sider.
Kan serveres med rarbarber- eller stikkelsbærkompot i stedet for
syltetøj.

En skive vaniljeis med jordbærsyltetøj kan også gøre godt. 
 
Tips: Ærø Pandekager er en Ærøsk specialitet / Egnsret efter en gammel originalopskrift. Ligner klatkager, men bliver meget lækre og luftige.
Fedtet skal syde om en tændstik før bagning. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.239 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Om tørklædeforbud i skoler?



Effektiv reklame - klik her