Logo

Ærøske pandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ liter mælk
1 hel pakke gær
1 strøgen tsk salt
6 æg
500 g hvedemel
Svinefedt til bagning
 
Mælken lunes, gæren opløses heri og saltet tilsættes.
Æggene deles og æggeblommerne tilsættes een af gangen.
Melet piskes i.
Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i massen.
Dejen stilles lunt og hæver nu 1 time, med et rent viskestykke over.
Husk at bruge en stor skål.
Sættes på panden 3 stk af gangen med en dyb grydeske og bages ved
middelvarme, til de er gyldenbrune på begge sider.
Kan serveres med rarbarber- eller stikkelsbærkompot i stedet for
syltetøj.
En skive vaniljeis med jordbærsyltetøj kan også gøre underværker.
 
Tips: Ærø Pandekager er en Ærøsk egnsret / specialitet efter en gammel originalopskrift. Ligner klatkager, men bliver meget lækre og luftige. Olien skal syde om en tændstik før bagning.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,6 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.148 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her