Logo

5-kornsboller 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
25 g gær
3 1/2 dl vand
1/2 dl kærnemælk
1/2 tsk sukker
2 tsk salt
40 g klid
40 g 5-korns blanding
600 g hvedemel
 
Gær og sukker røres ud i lunken vand til gæren er opløst.
Tilsæt kærnemælk.
Klid, 5-korns blanding samt halvdelen af hvedemelet tilsættes og røres godt.
Tilsæt resten af hvedemelet lidt efter lidt, sammen med sukker og salt.
Ælt dejen godt igennem, dejen skal være smidig.
Hæves 45 min. et lunt sted tildækket.
Formes til boller.
Efterhæves 45 min. og pensles med vand, kærnemælk eller kaffe.
Bages ca. 20 min. ved 200ºC i forvarmet ovn.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.627 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Majspandekager med oksekødsfyldEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Brødhjul med spændende indholdEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• MoccamuffinsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Lakridsis 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os