Logo

Appelsin- og nøddekage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
Skærekage

150 g Apsikat
250 g hvedemel
150 g hasselnøddekerner
1 tsk bagepulver
2 revne appelsinskaller
180 g smør
1 vaniljestang el. vaniljesukker
180 g sukker
2 æg
2 dl kulturmælk
1 ½ dl appelsinsaft
60 g sukker
3 spsk rom/essens efter smag
150 g abrikosmarmelade
50 g Apsikat
50 g valnøddekerner
1 revet appelsinskal
2 spsk appelsinsaft
100 g flormelis

1) Hak Apsikat og nødder.
2) Riv skallen fra appelsinerne.
3) Tilsæt vanilje bagepulver og hvedemel, bland godt.
4) Rør smør og sukker, kom æg og mælken i, derefter melblandingen, og rør godt.
5) Hæld dejen i en godt smurt form.
6) Bag kagen ved 180° C i 45 min.
7) Imens koges appelsinsaft og sukker op.
8) Afkøles, og rom tilsættes.
9) Kagen afkøles i formen.
10) Sæt kagen i køleskabet i 2 dage, godt tildækket.
11) Tag kagen ud af formen.
12) Bland marmeladen og 3 spsk vand og kog op.
13) Pensl kagen med varmt syltetøj.
14) Læg skiftevis apsikat og valnødder på kagen.
15) Bland appelsinskal, saft og melis. Varm det let i vandbad og rør til glasuren er glat.
16) Glaser kagen.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.000 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?