Logo

Bagels 3

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bagels 3


En bagel bliver af mange nævnt som et jødisk stykke bagværk, men er i virkeligheden traditionelt polsk (16 brød)


#
50 g gær
2½ dl lunkent vand
3 spsk olie
1 tsk salt
2 æg
600-725 g hvedemel


Vand til kogning tilsat ca. 1 spsk salt pr. liter
sammenpisket æg til pensling
birkes eller sesamfrø til pynt
*


Gæren smuldres i et dejfad og røres ud i vandet.

Tilsæt olie, salt og æg, og ælt så meget hvedemel i, at dejen bliver smidig.

Dæk fadet med film eller et klæde, og lad dejen hæve i 30 min. på et lunt sted.

Ælt dejen på et meldrysset bord.

Del den i 16 stykker, og tril dem til ca. 20 cm lange pølser, som er lidt tyndere i begge ender.

Fugt den ene ende med lidt vand, og sæt pølserne sammen til ringe.

Klem enderne godt sammen.

Lad vandet koge op i en stor gryde.

Læg et par ringe i ad gangen, og kog dem i ca. 1-2 min.

Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.


Tænd ovnen på ca. 220 °C.

Læg de forkogte ringe på en smurt bageplade.

De pensles med æg, drysses med pynt efter eget valg og bages midt i ovnen i ca. 15 min.

Lad dem køle af på en bagerist.

Serveringsforslag:
Skær en bagel igennem og fyld underen med for eksempel:
- Røget laks, flødeost, frisk koriander eller persille og kapers.
- Tunfisk rørt sammen med cremefraiche blandet med hakket hårdkogt æg, kapers og rødløg.
- Kyllingekød i skiver med en skive blåskimmelost under og pyntet med sorte oliven.
- Skiver af roastbeef med masser af salat, tomater og lidt remoulade.
- Hytteost blandet med rød peber, squash og tomater. Pyntet med hakkede valnødder.
- Philadelphia flødeost med salatblade (gerne rucola), hakket rødløg, tomatskiver og frisk basilikum.
- Smør, salatblade, brie og skiver af kiwi. Evt. mandarinbåde eller små stykker appelsin.
- Philadelphia flødeost, tomatskiver, moset avocado og hakket rødløg.



Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.236 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bagel med røget laksHer er en ægte New York klassiker nyd den som et let aften måltid, tilbehør til en suppe...
• Bagels klassisk opskriftBagels er store boller med hul i midten og med en sej krumme, der skyldes, at de koges i...
• Bagel med røget laksHer er en ægte New York klassiker nyd den som et let aften måltid, tilbehør til en suppe...
• Appelsin vodkasorbetEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os