Logo

Baklava cupcakes

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Inspirationen til disse kager er en vidunderlig og elegant dessert, som man finder i Nordafrika og i alle lande rundt om Middelhavet.

Inspirationen til disse kager er en vidunderlig og elegant dessert, som man finder i Nordafrika og i alle lande rundt om middelhavet. (billedet: Baklava cupcakes)

 

12 stk cupcakes:

150 g nødder (valnødder, pistacier eller mandler eller en blanding)

60 g ristede sesamfrø

1 tsk stødt kanel

1/2 tsk stødt kardemomme

175 g honning

1 spsk citronsaft

1 tsk orangeblomst- eller rosenvand

225 g fillodej

125 g smør, smeltet og let afkølet

 

A. Varm ovnen op til 180°C

Hak nødderne groft i en foodprocessor, hæld dem i en skål, og bland dem godt med sesamfrø, kanel og kardemomme.

 

B. Varm honning, citronsaft og orangeblomst- eller rosenvand i en lille gryde over svag varme, til det netop er flydende og føles lunkent på finger­spidsen (det må ikke koge).

Hæld blandingen over nødderne, og rør godt.

 

C. Skær fillodejen i kvadrater på 12 cm.

Læg et kvadrat i alle 12 huller i silikoneformen, og pensl med smeltet smør.

Gentag dette fem gange i hvert hul, og forskub kvadratets hjørner, så kanten af formen bliver helt dækket.

Glat dejen ud med bagepenslen efterhånden.

Læg en stor tsk af nødde-honningmassen i hvert hul.

Skær eller klip den overflødige dej af foroven eller lad den være, som den er.

 

D. Bag kagerne i 15-20 minutter, til fyldet er brunt på toppen og dejen gennembagt.

Tag kagerne ud af ovnen, og køl dem af, inden du forsigtigt tager dem ud

af formen.

De stivner under afkølingen i formen. Server dem i pæne papirforme.

 

Tips: Nyd dem til en kop espresso eller et glas sød mynte-te efter en middag eller ved tetid.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.846 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Skildpaddelagkage 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Gulerodskage med rosinerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Squashkage 1 En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• SensommerblommerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os